Sun stripping tehnica machiaj

Sun stripping, un machiaj perfect pentru sezonul rece

Sun stripping este o tehnica de machiaj usor de aplicat chiar si de catre incepatoare. Spre deosebire de contouring, nontouring si strobing, sun stripping-ul necesita mai putina precizie in manuirea pensulei, insa ofera tenului un plus de definire si prospetime.

Ce trebuie sa stii despre sun stripping

Probabil bronzul verii a disparut de ceva timp de pe chipul tau, dar daca vrei ca si in sezonul rece sa arati de parca tocmai te-ai intors de la mare, poti incerca tehnica sun stripping. Ai nevoie doar de o pudra bronzanta si o pensula. Secretul unui rezultat optim sta, bineinteles, in aplicare si estompare.

Practic, aplici pudra pe pometi, dar si pe centrul nasului, ca si cum ai crea o banda (strip) de culoare exact in zona unde in mod natural te bronzezi cel mai repede.

Sun stripping tehnica de machiaj

Dupa cum vezi, tehnica sun stripping simplifica mult procesul de conturare a fetei, spre deosebire de contouring si strobing, care presupun aplicarea bronzer-ului si highlighter-ului in anumite puncte cheie ale fetei. Sigur ca, daca vrei, poti completa machiajul fetei cu un strop de iluminator, insa cel mai bine este sa estompezi corect culoarea, pentru a obtine un look armonios.

Sun stripping vs contouring

Sun stripping vs strobing

Iata ce spune Lisa Potter-Dixon, Head Makeup Artist la Benefit:

„Sun stripping este o noua modalitate de aplicare a pudrei bronzante si cred ca este mult mai cool si mai realist decat vechiul truc de conturare. Prin aplicarea si difuzarea pudrei de la un pomete la celalalt, peste nas, accentuezi zona in care te bronzezi in mod natural. Cine are nevoie de o saptamana la mare cand poti obtine acelasi efect intr-un mod atat de simplu”.

Ce spui, incerci tehnica in sezonul rece sau te gandesti ca este mai potrivita pentru vara?

Surse foto: sephora.fr, iodonna.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *