coffee-scrub

Ingrijirea pielii cu scrubul potrivit

La prima vedere, ingrijirea pielii si alegerea unui exfoliant pentru corp sunt procese foarte simple. Dar exista anumite reguli pentru fiecare tip de piele, atunci cand optam pentru un fel de scrub sau altul. Exfolierea corpului, la fel ca cea a tenului, este necesara pentru intretinerea frumusetii pielii. Prin acest procedeu, celulele moarte sunt indepartate, pielea devine mai luminoasa si in acelasi timp se grabeste regenerarea celulara.

Conditia esentiala este sa alegem agentul de exfoliere potrivit tipului de piele. Exfolierea poate fi facuta si acasa cu succes, daca respectam cateva indicatii de baza.

In cazul in care vorbim despre exfolierea corporala, alegerea scrub-ului se face in functie de tipul de piele: normala, uscata sau sensibila.

Ingrijirea pielii cu scrubul potrivit

Daca aveti pielea normala, alegerea unui scrub bun nu este o mare problema. Accentul se va pune pe concetratia ingredientelor active prezente in produs, cumulate in asa fel pentru a mentine pielea sanatoasa. Daca dorim pe langa efectul de exfoliere a celulelor moarte sa mai obtinem si un efect anticelulitic, putem opta pentru un exfoliant cu particule de cafea sau sare de mare in componenta sa.

Citeste si: Exfolierea tenului: cand si de ce ai nevoie de ea

Particulele abrazive de cafea sau sare de mare exfoliaza in primul rand pielea si o face mai luminoasa, precum si imbunatateste circulatia la nivelul pielii, efect care ajuta mult in lupta cu celulita.

Ingrijirea pielii scrub cu cafea si sare de mare

Daca dorim sa obtinem doar un efect de luminozitate si hidratare, vom alege un scrub cu ingrediente hidratante in componenta lui, ca de ex: aloe vera, ulei de jojoba, ulei de avocado sau cocos.

Daca aveti pielea uscata, recomandarea este sa alegeti un scrub cu o formula nu prea puternica, deoarece acesta va lipsi pielea de toata hidratarea si o va usca si mai mult. Ideal ar fi ca acest produs sa contina ingrediente hidratante si chiar nutritive, pentru a-i oferi pielii in timpul procesului de exfoliere si hidratarea de care are nevoie. Intotdeauna dupa procesul de exfoliere veti aplica o crema de corp super hidratanta.

Ingrijirea corpului scrub pentru piele uscata

Daca aveti pielea sensibila, subtire, favoritul ar fi un scrub care exfoliaza cu ajutorul enzimelor, cum ar fi enzimele extrase din papaya sau ananas. Aceste enzime vor exfolia superficial celulele moarte ale pielii, fara a agresa bariera de protectie a pielii, sensibilizand-o si mai mult . In acest caz se vor evita exfoliatori care au in componenta lor particule abrazive.

Ingrijirea corpului scrub cu ananas pentru piele sensibila

Informatii oferite de catre Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *