baie mica design modern

Idei pentru spatii mici (II): Baia

Daca in primul articol din seria “Idei pentru spatii mici” am vorbit despre bucatarie, acum a venit randul sa punem in prim-plan cea mai mica incapere dintr-un apartament, respectiv baia. Si ea necesita la fel de multa atentie in ceea ce priveste design-ul.

Adopta un stil minimalist, dar cu personalitate

Daca ai citit articolul despre bucatarie, unele dintre principii se aplica si in cazul baii, cu precadare la sortarea acelor lucruri  pe care trebuie sa le pastrezi si la masurarea spatiului inainte de a lua orice decizie de redecorare.

Este recomandat sa adopti un stil minimalist, care sa denote functionalitate si sa dea senzatia de spatiu. Cu alte cuvinte, va trebui sa alegi obiectele sanitare si mobilierul de baie adecvate spatiului tau. Daca baia este mica, nu poti alege un lavoar sau o cada mare.

De preferat ar fi ca lavoarul sa fie unul suspendat, fara clasicul picior ceramic. De asemenea, o oglinda mai mare deasupra lavoarului va dubla din punct de vedere vizual spatiul baii.

Daca vrei sa renunti la cada, o solutie practica ar fi un dus fara cabina, zidit cu un rand de BCA sau caramida, placat cu gresie sau marmura si delimitat de un geam. Cu siguranta, baia ta ar arata mai mare in acest fel.

Un aspect foarte important este dimensiunea aleasa pentru gresie si faianta. Placile trebuie sa aiba dimensiuni mici pentru a da senzatia de spatiu. Daca sunt si monocromatice, efectul va fi cel dorit.

Gata cu teoria!

Sa trecem la practica. Mai jos ai un exemplu de baie mica, in care totul este aglomerat si unde ar fi nevoie sa sari peste vasul de toaleta pentru a ajunge in fata lavoarului. Crezi ca exista vreo solutie pentru aceasta baie? Vei vedea in cele ce urmeaza.

Solutia a constat in remodelarea spatiului, pentru un plus de functionalitate. Vasul de toaleta a fost mutat in spate, iar deasupra s-a optat pentru un dulap pentru depozitare. Lavoarul a fost mutat pe lateral, fiind ales un model suspendat, pentru a da senzatia de spatiu. Cum spuneam si mai sus, dimensiunea lavoarului reflecta dimensiunea baii.

Dupa reconfigurare, si cada isi gaseste locul, fara a-ti da senzatia de sufocare. Dincolo de aspectul practic, alegerea unui geam transparent de separare are un efect de marire a spatiului din punct de vedere vizual.

Ai nevoie si de alte idei pentru amenajarea unei bai mici? Inspira-te din design-urile de mai jos.

Sursa foto: hgtv.com, lushhome.com, goodshomedesign.com, homelisty.com,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *