demachierea tenului dimineata

Demachierea tenului dimineata? Categoric!

Dupa cum stii, demachierea tenului este un pas esential in procesul de ingrijire a pielii. Si nu este recomandata doar pentru femeile care se machiaza, ci si pentru cele care nu folosesc produse de infrumusetare. Demachiantul adaptat tipului tau de ten, sub forma de emulsie sau lapte, indeparteaza atat machiajul, cat si surplusul de sebum, impreuna cu alte impuritati adunate de-a lungul zilei.

Daca demachierea tenului este obligatorie seara, oare ar trebui repetat procesul si dimineata? Ce rost ar avea?

Demachierea tenului dimineata – explicatia specialistului

„Azi vrem sa sa distrugem mitul ca demachierea nu se face dimineata. De-a lungul noptii, o parte din compusii rezultati in urma proceselor metabolice specifice se elimina prin pori. Printr-o curatare eficienta, stratul de celule moarte este indepartat, in acest fel fiind stimulata reinnoirea celulara si activitatea fibroblastilor. Si uite asa accelerezi productia de colagen si elastina.”, ne sfatuieste Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.

Demachierea tenului naturys

Este recomandat sa optezi pentru un produs demachiant sub forma de emulsie sau lapte demachiant, deoarece acesta este mai cremos, dar nu si vascos. Atuul lui? In cadrul procesului de demachiere a tenului, ofera prospetime, suplete si catifelare. Poti incerca laptele demachiant 2 in 1 Advance Solution de la Naturys.

Pe de alta parte,  trebuie sa fii atenta atunci cand alegi produsul pentru demachiere. Acesta trebuie sa fie un produs cu un pH de 5.5, care sa nu distruga filmul hidrolipidic al pielii. Un produs de demachiere cu pH neutru (7) poate fi prea astringent si poate afecta bariera de protectie a pielii.

O demachiere eficienta incepe cu ochii, buzele si gatul si se termina intotdeauna cu decolteul. Nu trebuie evitata zona gatului si a decolteului, deoarce este o zona care tradeaza varsta  si care necesita ingrijire speciala, incepand chiar de la etapa de curatare. Ar fi bine sa eviti toate ingredientele de origine petrochimica, sapunul, parfumul si formulele pe baza de alcool.

Dupa demachierea tenului si a decolteului, poti aplica o lotiune tonica. Aceasta nu trebuie sa fie astringenta si nu trebuie sa contina alcool.

„Recomandam un produs care are la baza doar principii active care vor stimula regenerarea celulara avand un efect revigorant asupra tenului, cum ar fi lotiunea tonica din Colectia Essential de la Naturys”, adauga trainerul.

Sursa foto: shawacademy.com

COMMENTS (1)

  1. Pingback: Imbatranirea prematura a tenului - UrbanWoman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *