beneficiile namolului

Beneficiile namolului pentru piele si organism

Beneficiile namolului sunt din ce in ce mai apreciate, asa ca vara aceasta poti incerca si tu diferite tratamente cu namol, unele dintre cele mai vechi forme de vindecare. Folosit pentru a ameliora  diverse probleme de sanatate si cosmetice, namolul  are multiple proprietati de vindecare, care ajuta la indepartarea toxinelor si echilibrarea organismului.

Beneficiile namolului pentru piele si organism

Iata ce spune despre beneficiile acestuia si Suzana Pretorian, doctor balneolog in cadrul Danubius Health Spa Resort:
„Impachetarea cu namol prelucrat termic (omogenizat si incalzit) se practica de multi ani in majoritatea statiunilor balneare din tara si din strainatate. Ceea ce confera unicitate namolului sapropelic extras din Lacul Ursu, este calitatea inalta a componentelor – pastrata nealterata in decurs de circa 80 de ani prin legi de protectie ecologica riguroase. Cat si aplicarea namolului in stare nativa, asa cum este extras din Lacul Ursu, si la scurt timp de la extragere, fara faze intermediare de conservare cu aditivi cvasitoxici, transport la distante mari sau depozitari de lunga durata in spatii artificiale. Namolul sapropelic  extras din Lacul Ursu este utilizat pentru impachetare generala exclusiv in baza de tratament Danubius, in circuit intern, nefiind comercializat, transportat in alte zone sau exportat. In acest fel eficienta tratamentului este maxima.

beneficiile namolului - Lacul Ursu Szovata

Namolul are o compozitie ideala, in sensul ca atat fractia minerala, cat si cea organica, sunt bogat reprezentate cantitativ si calitativ: au un continut extrem de ridicat de clorura de sodiu si alte minerale, respectiv substante organice provenite din descompunerea microflorei si faunei lacului – acizi humici, biostimuline, vitamine, substante de tip hormonal.

Oferta de aplicare generala, pe tot corpul, a namolului, si nu doar pe zone restranse (exceptie  facand persoanele cu anumite contraindicatii la care se restrange aplicatia) – este un alt avantaj al tratamentului. Impachetarea generala are astfel nu doar efect antialgic articular, antiinflamator si musculo-relaxant regional, ci si efect intens de calire, crestere a imunitatii generale, efect antistres si detoxifiant. La acestea se adauga efectul estetic cutanat”3 in 1″ : curatare, hidratare si regenerare a pielii, toate intr-o sedinta si pentru tot corpul”.

Beneficiile namolului

Pentru efecte de durata se recomanda minim 5 sedinte /sejur.

Beneficiile namolului din masti corporale

Pielea matura poate beneficia din plin de mastile corporale cu namol.  De ce? Pentru ca „namolul sapropelic extras din Lacul Ursu contine substante cu efect antiinflamator. In principal cantitati mari de clorura de sodiu. Este emolient, hidratant, datorita acizilor humici, derivati din microflora si microfauna lacului si biostimulator. Totodata, acesta exfoliaza pielea cu ajutorul cristalelor de minerale din structura sa si o detoxifiaza. Prin efectul de transpiratie, la temperatura de aplicare de 42 grade C”, spune Suzana Pretorian, Dr.Balneolog Danubius.

Prin urmare namolul sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu are certe efecte anti-aging. Atat directe, la nivel cutanat, cat si indirecte, prin reechilibrarea sistemului hormonal, nervos vegetativ. Iar beneficiile sale nu se opresc aici. Are si efect imunologic. Deoarece creste atat capacitatea imuna locala la nivelul pielii, cat si imunitatea generala a organismului. In plus, efectul anti-aging se mentine pe termen lung, circa 6 luni.

Beneficiile namolului prin tratamente ginecologice

La Sovata, isi pot gasi salvarea si doamnele cu sistemul endocrinologic si hormonal dat peste cap de ritmul de viata nebunesc.

Suprasolicitarea, stresul, anxietatea dau dureri de cap suplimentare femeilor si le pot determina o instalare prematura a menopauzei. Chiar si de la 35-40 de ani. Efectele imediate sunt dezastruoase: bufeuri, insomnie, crestere in greutate greu controlabila, afectarea dispozitiei, osteoporoza postmenopauza, boli cardiovasculare, depresie, afectarea vietii de cuplu.

“Tratamentul ginecologic Danubius-Sovata efectuat cu regularitate (de exemplu o data pe an, anual sau la 2-3 ani interval) mai ales spre varsta de 40 de ani, permite intarzierea intrarii in menopauza cu cca 5-8 ani.”, ne asigura medical balneolog. “Mecanismele sunt clare si verificabile prin analize de laborator seriate. Altfel spus, doamnele pot verifica singure eficienta tratamentului prin valorile anumitor probe de laborator efectuate inainte si dupa tratament Sovata”, certifica Pretorian.

Tratamentul foloseste apa sarata si namolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu- Sovata sub forma de irigatii cu apa sarata, tampoane vaginale si impachetari externe cu namol, bai in apa sarata.

“Acesti 2 factori naturali, apa sarata si namolul – contin hormoni asemanatori celor umani feminini – estrogen si progesteron – eliberati de crustaceul de apa sarata Artemia salina. Nivelurile hormonilor din apa si namol sunt verificate periodic prin analize specializate de laborator.”, ne informeaza dr Pretorian.

La acestea se adauga efectul sedativ, relaxant al statiunii Sovata. Efectul rezultant este pluristructural, sincron si de finete la nivelul intregului aparatului reproducator feminin – (hipotalamus, hipofiza, ovare, alte glande endocrine, structuri anatomice): efect antiinflamator, de stimulare hormonala si de relaxare a sistemului nervos (adesea stresul intens acut sau cronic este cauza principala a menopauzei premature).

Sursa: comunicate de presa

Sursa foto: stylecraze.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *