Apa infuzata cu fructe este alternativa perfecta la sucurile carbogazoase si “naturale” din comert. Se prepara rapid, are foarte putine calorii si poti crea combinatii nelimitate de ingrediente. Descopera mai jos beneficiile consumului de apa infuzata cu fructe si zece retete pe care le poti prepara zilnic sau la ocazii speciale.
Apa infuzata cu fructe – beneficii
1. Aport de vitamine
Fructele si celelalte ingrediente pe care le folosesti pentru a aromatiza apa iti aduc un plus de vitamine si substante antioxidante, ceea ce nu e rau deloc, mai ales daca uiti frecvent sa consumi cele “5 portii de legume si fructe” recomandate de nutritionisti.
2. Aroma sublima
Apa infuzata cu fructe are o aroma delicata, discreta, dar daca adaugi si alte ingrediente, s-ar putea sa descoperi gusturi nebanuit de bune. Fructele se impaca bine cu:
– ierburi aromatice – busuioc, menta, cimbru, salvie, coriandru
– condimente – scortisoara, ghimbir, pastaie de vanilie
– legume – fenicul, castravete, ardei iute
– ceaiuri – ceai verde, ceai de hibiscus, ceai de musetel, ceai de menta
Taie fructele in bucati mici, pentru ca apa sa prinda aroma mai repede. Cat despre cantitatea de fructe de care ai nevoie… aici depinde doar de tine, nu exista o cantitate anume pe care trebuie sa o folosesti, dar cu cat sunt mai multe, cu atat aroma va fi mai intensa.
Tot pentru intensificarea aromei este indicat sa lasi apa la infuzat 1-2 ore sau chiar mai mult timp. Cel mai simplu ar fi sa o pregatesti seara pentru a doua zi.
Cele mai indragite fructe pentru prepararea apei aromatizate:
– lamai
– lime
– portocale
– grepfrut
– mandarine
– capsuni
– zmeura
– pepene verde
– pepene galben
– ananas
– rodie
– mango
– struguri
– afine
– mure
3. Combinatii nesfarsite
Spre deosebire de sucurile proaspat stoarse din fructe (foarte sanatoase oricum), care trebuie consumate imediat, apa infuzata cu fructe nu se oxideaza, astfel ca poti prepara o cantitate mai mare pentru intreaga zi.
De asemenea, poti da frau liber imaginatiei, pentru a inventa retete noi surprinzatoare. Poti adauga fructe congelate, cuburi de gheata sau un strop de indulcitor.
4. Calorii putine
Daca tii dieta, apa infuzata cu fructe poate fi deliciul tau cotidian. De exemplu, trei portocale taiate si puse intr-o carafa cu apa iti furnizeaza in jur de 30 de calorii. Acelasi numar de portocale consumate sub forma de suc proaspat iti furnizeaza aproximativ 180 de calorii.
5. Hidratare optima
Orice preparat care arata apetisant devine tentant pentru ochi si papilele gustative. Este si cazul apei aromatizate. Apa fructata te cucereste prin culoare si-ti induce ideea de sanatate si energie, deci o vei consuma cu placere, pahar dupa pahar. Astfel, te vei hidrata optim si vei profita de toate beneficiile consumului corect de apa.
Retete apa infuzata cu fructe
1. Pepene galben cu castravete si menta
2. Fructe de padure si rozmarin
3. Zmeura, lamaie si menta
4. Lime, castravete, busuioc
5. Zmeura, kiwi, piersica si menta
6. Afine si portocale
7. Portocale, lamai, ghimbir
8. Mere, rubarba, scortisoara
9. Struguri, zmeura, castravete
10. Capsuni, lamaie, ghimbir
Surse foto: sunnysweetdays.com, lezoemusings.com, babble.com, bembu.com, allparenting.com
Pingback: Grasimea de pe genunchi, o pacoste. Cum o poti trata - UrbanWoman