pamukkale

10 piesaje fabuloase din lume. Un peisaj din Romania, printre ele

Oricat de avansata ar fi civilizatia noastra, oricat de dezvoltate ar fi orasele in care traim sau pe care le vizitam, oricat de tehnologizata ar fi viata noastra, nimic nu se compara cu ceea ce natura a creat si a pastrat in timp. Am facut pentru voi o selectie a unor peisaje care te lasa fara cuvinte prin frumusetea lor, iar Romania este reprezentata de un peisaj desprins parca din basme.

1.    Lacurile Plitvice, Croatia

Plitvice (Parcul National Lacurile Plitvice) este unul dintre cele mai vechi parcuri nationale din Croatia. Amplasat in apropierea granitei cu Bosnia si Hertegovina, Plitvice este format din 16 lacuri, 2 cascade, pesteri si paduri virgine, toate intinse pe o suprafata de aproximativ 300 de km patrati.

2.    Pamukkale, Turcia

Izvoarele termale de la Pamukkale, din sud-vestul Turciei, reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume. Apa termala care iese la suprafata, bogata in carbonat de calciu, a format de-a lungul timpului bazine naturale dispuse in trepte, de o frumusete incredibila.

3.    Pesterile de marmura, Chile

Aflate in partea chiliana a lacului General Carrera, pesterile din marmura s-au format ca urmare a miscarii valurilor din ultimii 6000 de ani.

4.    Laguna Salada de Torrevieja, Spania

Laguna Salanda de Torrevieja este un lac sarat din Spania, unde apa are o culoare roz datorita unei specii de alge care traieste chiar si intr-un mediu cu o concentratie atat de mare de sare.

5.    Gheizerul Strokkur, Islanda

Gheizerul Strokkur este unul dintre cele mai faimoase din Islanda, apa fierbinte tasnind la aproximativ 20 de metri inaltime, la fiecare 8-10 minute.

6.    Trolltunga, Norvegia

Trolltunga (in traducere, limba de trol – personaj din mitologia nordica) este o bucata de roca, ce are forma unei limbi iesite din munte, la 700 de metri altitudine fata de lacul Ringedalsvatnet.

7.    Marele Canion, Arizona/SUA

Marele Canion este un canal de eroziune fluviala, adanc sapat de fluviul Colorado, avand o lungime de circa 450 de km, o latime care variaza intre 400 de metri si 24 de kilometri si o adancime maxima de 1600 de metri.

8.    Pestera cristalelor, Mexic

Pestera cristalelor este inchisa publicului, deoarece, fara echipamente de protectie, un om nu ar rezista mai mult de 10 minute, din cauza temperaturii si umiditatii extrem de ridicate. In pestera, cercetatorii au descoperit cel mai mare cristal natural din lume, cu o lungime de 12 metri, un diametru de 4 metri si o greutate de 55 de tone.

9.    Parcul National Forestier Zhangjiajie, China

Recunoscut in anul 1982 ca parc national si intins pe o suprafata de 4810 hectare, Zhangjiajie se remarca prin pilonii de roca formati ca urmare a eroziunii.

10.  Cascada Bigar, Romania

Cascada Bigar se afla in Muntii Aninei, pe Valea Minisului,  in judetul Caras-Severin. Este locul unde izvorul Bigar se varsa in raul Minis. In ultimii ani, mai multe publicatii au clasat cascada Bigar in topul celor mai frumoase monumente naturale. Cei de la Huffington Post au asemanat-o cu un peisaj de basm, in timp ce The World Geography o numeste cea mai frumoasa cascada din lume.

Surse foto: popsugar.com, boredpanda.com, pinterest.com

COMMENTS (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *